
Бурякова ікра
Бурякова ікра - це дуже смачна закуска, особливо вона хороша в період посту. Вважається, що така закуска виникла вперше на нашій рідній Україні. Адже, буряк на Україні дуже шанують і готують з нього різні страви. Бурякова ікра - це дуже смачна і корисна страва. Таку ікру добре робити і влітку, і взимку. Її дуже добре намазувати на білий хліб. Можна до неї також подати дрібно посічену зелень. А користь буряків полягає в наявності в них дуже багатьох вітамінів і мінералів. У першу чергу, страви з буряка варто вживати тим у кого низький гемоглобін і проблеми з серцем. Буряк ще дуже добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Це, звичайно ж, не всі переваги буряків.
Інгредієнти
Буряк
4 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Томатна паста
80 г.
Духмяний горошок
4 шт.
Лавровий лист
2 шт.
Часник
3 зубчика
Оливкова олія
за смаком
Вода
3 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
У сковороду налити оливкову олію і спасерувати подрібнену цибулю. Додати запашний горошок, лавровий лист. Влити томатну пасту і трохи припустити, з додаванням 2-3 ст. ложок води. Додати тертий буряк. І тушкувати все разом, постійно помішуючи хвилин 10-15. Посолити і поперчити.
02
Вимкнути, додати дрібно посічений часник. Остудити.
03
Подавати в холодному вигляді з чорним хлібом або хлібцями.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів