Ароматна дорада з соусом і травами - Image

Ароматна дорада з соусом і травами

Кількість порцій: 6Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Кулінарні переваги доради - щільне, ніжне, злегка рожевувате м'ясо з приємним солодкуватим смаком, невелика кількість кісток. Корисні властивості цієї риби поряд з її відмінними гастрономічними якостями зробили її візитною карткою багатьох світових кухонь, особливо регіонів Середземномор'я. Готувати дораду можна самими різними способами, але головне - не піддавати її занадто тривалій тепловій обробці. У великої доради роблять 2-3 надрізи на товстих, м'ясистих боках, щоб риба могла рівномірно дійти до готовності. Ароматна дорада з соусом і травами - блюдо, яке після першого ж приготування стане одним з найулюбленіших.

Інгредієнти

Дорада

3 шт.

Помідори

2 шт.

Оливки

200 г.

Лимони

2 шт.

Часник

2 шт.

Паприка солодка

1 ч. л.

Кумин мелений

1 ч. л.

Коріандр мелений

1 ч. л.

Перець каєнський

за смаком

Коріандр свіжий

1 ч. л.

Петрушка

1 ч. л.

Сіль морська

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Духовку розігріти до 200°C.

02

У чаші блендера змішати часник, паприку, кумин, коріандр - мелений і свіжий, перець, імбир, цедру 1 лимона, сік 1 лимона, петрушку. Подрібнити за допомогою блендера.

03

Рибу підготувати, для цього необхідно видалити нутрощі, промити під холодною водою, просушити. Зробити надрізи з обох сторін. Натерти сіллю і чорним меленим перцем.

04

Помідори і оливки нарізати. Викласти рибу на великому деко або в форму для духовки, зробити по 3 надрізи і натерти соусом з травами. Зверху покласти шматочки помідорів і оливок. Запікати 15-20 хвилин у розігрітій духовці. Подавати з шматочками лимона.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Ароматна дорада з соусом і травами – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua