
Зрази курячі
Зрази - традиційна страва української, білоруської, литовської та польської кухні, яка являє собою котлету з начинкою. Зрази готують із фаршу: м'ясного, рибного або овочевого. Начинка може бути різною. Але так було не завжди. У польській мові слово "зрази" - "відрізаний шматок", так як в 17-му столітті зрази готували із цілого ломтика м'яса, попередньо відбитого, який потім скручували разом із начинкою і обсмажували. Секрет популярності сучасних зраз у тому, що їх можна приготувати з невеликої кількості фаршу, а це зручно та економно. У запропонованому рецепті основа зраз - курячий фарш, а начинка - дрібно нарізані відварені яйця і зелень. Смачно і економно!
Інгредієнти
Куряча грудка
500 г.
Яйце
2 шт.
Хліб білий
2 шмат.
Олія
за смаком
Зелень
пучок
Часник
4 зуб.
Сухарі панірувальні
за смаком
Сіль, перець чорний
за смаком
Етапи приготування
01
Приготувати фарш з курячої грудки (без кісток), білого хліба, часнику. Подрібнити інгредієнти для фаршу в м'ясорубці. Вбити 1 яйце, додати 2-3 ст. л. холодної води. Посолити, поперчити. Перемішати.
02
Приготувати начинку: відварені яйця дрібно нарізати із зеленню. Перемішати ретельно. Перейти до формування перепічок.
03
Змочити руки у воді. Сформувати перепічки. В отримані перепічки, викласти начинку з яєць. Згорнути, щоб фарш залишився усередині перепічки.
04
Підігріти рослинну олію. Потім, обваляти зрази в панірувальних сухарях і відразу обсмажити на невеликому вогні, накривши кришкою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів