Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима м'ясо › Шкварки
Шкварки

Шкварки

Часто зараз говорять про страви різних країн світу. Але не можна при цьому забувати особливості своєї рідної національної кухні. Хоча у багатьох українська кухня асоціюється з борщем і салом, це далеко не всі страви, про які можна говорити. Шкварки готували ще дуже давно. Коли в селі хтось різав свиню, то першим ділом після розбирання туші готували шкварки. І справа навіть не в тому, смачне це м'ясо чи ні. Шкварки - це доповнення до інших страв. Наприклад, до картоплі. Адже шкварки можна залишити в холодному місці на досить довгий час, а потім додавати до страви, коли знадобитися. Вони надають особливого смаку і колоритності кожній страві.

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Грудинка свиняча — 500 г.
  2. 2. СІль — за смаком
  3. 3. Перець — за смаком
  4. 4. Олія — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Всі інгредієнти покласти в каструлю з холодною водою. Довести до кипіння, видаляючи піну.

  2. Варити до тих пір, поки свиняча шкурка не стане м'якою.

  3. Потім порізати грудинку на шматочки та обсмажити на олії.