Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима близькосхідна › Риба по-йеменськи
Риба по-йеменськи

Риба по-йеменськи

Хочеться вживати корисну і здорову їжу? Якщо так, цей рецепт для вас. Особливістю риби по-йеменськи є те, що вона готується з овочами і вживається із соусом, як і більшість страв у східній кухні. Це деяка "родзинка" в кулінарії йеменської кухні, що підкреслює її пікантність і гостроту смаку. Для цієї страви ми вибрали філе тріски: соковите і поживне, а головне - воно зберігає свої корисні властивості (білки, йод й інші речовини). Сам вибір риби для цього рецепту дуже скромний, але все таки вибір є - підійде будь-яка біла морська риба і бажано нежирна. Витончена східна страва гідна вашої уваги!

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Філе тріски — 500 г.
  2. 2. Томати (консервовані) — 250 г.
  3. 3. Морква — 2 шт.
  4. 4. Червона цибуля (велика) — 1 шт.
  5. 5. Часник — 2 зубчики
  6. 6. Рослинна олія (рафінована) — 2 ст. л.
  7. 7. Гострий перець — 0,5 шт.
  8. 8. Лавровий лист — 6 шт.
  9. 9. Лайм — 0,5 шт.
  10. 10. Зелень петрушки — пучок
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Цукор — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе тріски обмити і нарізати упоперек шматочками по 5 см. шириною. Очистити цибулю і моркву, потім порізати кільцями. Перець обмити, очистити від насіння і нарізати кільцями.

  2. Половину риби помістити в каструлю з товстим дном. Зверху покласти половину овочів і додати лавровий лист (3 шт.).

  3. Потім викласти шар риби, що залишилася, овочів і лаврове листя (3 шт.).

  4. Через сито протерти томати (разом з соком). Додати 2 ст. л. рослинної олії, 1 ст. л. цукру і щіпку солі. Томати влити в рибу з овочами. Потім помістити каструлю на сильний вогонь, приблизно на 5 хв. Зменшити вогонь і тушкувати до готовності (ще 5 хв.).

  5. Поки риба тушкується, перейти до приготування соусу. Зелень і часник дрібно нарізати. Додати трохи цукру і сік лайму. Все гарненько перетерти товкачиком. Отриманим соусом заправити готову рибу.