
Рол-піца по-французьки
Піца - це страва, яка стрімко увірвалася в нашу кухню і зайняла в ній провідні позиції. Піца популярна також у США і в Європі. І хочемо відзначити той фак , що в кожній країні існують свої рецепти приготування піци. Мало того, в самому США існує незліченна кількість видів піц, які популярні в тому чи іншому місті країни. Тому не дивно, що французи також створили свій кулінарний шедевр, який сьогодні ми з вами приготуємо. Це ролл- піца по-французьки. Вона готується особливим способом і він полягає в тому, що піца виходить у вигляді порційних ролів. І це є перевагою. Адже іноді ми зазнаємо труднощів з поїданням великого шматка піци, а в даному випадку все компактно і культурно.
Інгредієнти
Вода кип'ячена
250 мл.
Олія оливкова
4 ст. л.
Борошно пшеничне
3 ст.
Дріжджі сухі
7 г.
Цукор
1 ч. л.
Сіль
1 ч. л.
Шинка
200 г.
Перець солодкий
1/2 шт.
Помідори
2 шт.
Соус томатний
6 ст. л.
Сир "Пармезан"
100 г.
Етапи приготування
01
У теплій воді розчинити сіль, цукор, дріжджі. Дріжджі використовувати по інструкції, що на упаковці, деякі види додаються безпосередньо в борошно.
02
Потроху, підливаючи воду з дріжджами, замісити пластичне тісто, спочатку воно буде круте, але, у міру вимішування, стане пружним і м'яким.
03
Облити тісто оливковою олією (2 ст. л.) і місити до тих пір, поки тісто не стане масляним, але не мокрим. Накрити посуд серветкою і поставити в тепле місце підходити. Зазвичай на це потрібно не менше 2 годин.
04
Готове тісто знову помісити і розділити на 2 частини. Всупереч традиції, для цієї піци тісто треба розкачати качалкою, хоча для зручності спочатку можна сформувати і руками. Зробити пласт розміром приблизно 25х40 см.
05
Розкачане тісто змастити спочатку оливковою олією, а потім томатним соусом, залишивши один горизонтальний край на 4 сантиметри незмащеним.
06
Нарізати найтоншими скибочками шинку і помідори, перець - також дуже тоненькими смужками. Товщина повинна бути мінімальною - 1-2 мм.
07
Покласти рідкими смужками тонкі брусочки шинки, між ними - полосочки перцю.
08
Поверх шинки і перцю розмістити помідори. . Сир також розкласти по всій поверхні (дуже тонко натерти).
09
Акуратно скачати тісто в рулет. Наскільки це вийде, залежить від тонкості нарізки інгредієнтів.
10
Рулет порізати шматочками товщиною 3 см і покласти їх у форму. Всю процедуру повторити з другою частиною тіста, щоб заповнити всю форму. Поставити піцу в духовку випікатися при температурі 220°С. Час приготування приблизно 20 хвилин.
11
Поверхня готової піци схожа на звичайну своєю сирною скоринкою, але відрізняється тим, що складається із сполучених між собою рулетиків-трояндочок.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів