
Пончики з рікоти з лимонною цедрою
Пончики з рікоти з лимонною цедрою виходять дуже ніжними і в міру солодкими. Сирне тісто саме по собі дієтичне. А лимонний смак цедри в тісті перетворює звичайні пончики в дуже смачні ласощі. Незважаючи на те, що пончики смажаться в олії - масло вони в себе практично не вбирають. На відміну від дріжджового, сирне тісто замішується швидко і легко, тому ці пончики готуються без проблем і є відмінним варіантом, коли гості на порозі, і господині потрібно приготувати до чаю на десерт щось дуже смачне. Замість лимонної цедри можна використовувати апельсинову, або просто додати в тісто ванільний цукор - в будь-якому випадку пончики вийдуть дуже ароматними.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
1,5 ст. л.
Олія рослинна
200 мл.
Розпушувач
0,5 ч. л.
Цедра лимонна
за смаком
Сир рікота
2 ст. л.
Цукор
за смаком
Яйце куряче
0,5 шт.
Екстракт ванільний
за смаком
Цукрова пудра
за смаком
Сіль
0,25 ч. л.
Етапи приготування
01
Налити рослинну олію в каструлю, поставити на вогонь, розжарити до 190°C.
02
У мисці змішати борошно із розпушувачем, додати цедру та сіль, перемішати.
03
В окремій мисці змішати сир, попередньо збиті яйця, цукор і ванільний екстракт. Змішати обидві суміші, ретельно перемішати.
04
У розігріту олію по 1 ст. л. тіста викласти порцію пончиків, постійно перевертаючи, обсмажити до золотистого кольору. Так само вчинити з усім тістом.
05
Викласти на тарілку, застелену паперовим рушником, готові пончики, після перекласти в іншу тарілку, посипати зверху цукровою пудрою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів