
Журавлино-яблучний джем із апельсином і чебрецем
Багато хто не любить журавлину через її неприємну кислоту. А між тим, якщо знати як правильно її приготувати у вигляді джему або варення, то можна навіть дуже виграти. Адже, тоді журавлина набуває цікавого насиченого смаку, а ще вона є неймовірно корисною ягодою. Ягоди журавлини містять вітамін С, вітаміни групи В, К, РР, дубильні і пектинові речовини, ефірну олію, цукри, каротин, солі кальцію, калію, фосфору. Присутні також в журавлині кобальт, бор, залізо, йод, мідь, марганець, магній. Ця чудова ягідка є натуральним антибіотиком. Тому її корисно вживати в якості профілактики багатьох інфекційних хвороб, в тому числі сечо-статевої системи. Ось такий корисний джем ми вам пропонуємо приготувати.
Інгредієнти
Журавлина
300 г.
Яблуко
2 шт.
Апельсин
1 шт.
Цукор
200 г.
Чебрець (гілочки)
4 шт.
Етапи приготування
01
Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння, дрібно нарізати, змішати з журавлиною в мисці, додати цукор. Апельсин вимити, очистити від шкірки, порізати на шматочки. Додати апельсин в миску до яблук. Змішати. Відкласти суміш настоятися на 2 години.
02
Додати до суміші чебрець, поставити на середній вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь, варити 30 хвилин, помішуючи.
03
Чебрець витягнути, перекласти суміш в блендер, подрібнити, повернути на вогонь, варити до бажаної густини.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів