
Харчо з баранини
Суп -харчо традиційно готують їх яловичини. Цей дуже наваристий на спеціальній кислій основі суп завітав до нас із Грузії. Там в суп додають спеціально сушені сливи ткемалі. Вони ж і надають особливого смаку страви. Крім того, тут багато часнику і різноманітних трав: кінза, кориця, різні приправи. Тому суп виходить дуже пряний і запашний. А ще він набагато густіший, ніж звичайні супи, до яких застосовують золоте правило "в супі має бути половина рідини". У класичному варіанті рецепта є три інгредієнти, які не можна прибрати. Це яловичина, сливи і горіхи - відмінна риса саме грузинського супу. Однак зараз існує багато різних рецептів супу -харчо.
Інгредієнти
Грудинка бараняча
0,3 кг.
Рис
35 г.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Олія рослинна
1 ст. л.
Томатна паста
30 г.
Часник
3 шт.
Перець чилі
5 г.
Кінза
15 г.
Хмелі-сунелі
1 г.
Перець чорний мелений
1 г.
Гвоздика
1 г.
Кориця мелена
1 г.
Аджика
10 г.
Вода
1 л.
Етапи приготування
01
Баранину нарізати на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, зварити бульйон. Цибулю дрібно нарізати, змішати її з перцем свіжомеленим, перемішати вручну.
02
Розігріти сковороду, налити рослинну олію, додати томатну пасту, пасерувати.
03
Дрібно нарізати часник і зелень, змішати. У киплячий бульйон додати суміш цибулі з перцем, половину нарізаного перцю чилі, заздалегідь замочений рис і томатну пасту. Варити до повної готовності.
04
За 5 хвилин до кінця приготування в суп додати суміш зелені і часнику, половину перцю чилі, корицю, хмелі-сунелі, гвоздику і аджику. Довести до готовності. При подачі прикрасити зверху свіжою зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів