
Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі
Яловичина з опеньками в винно-вершковому соусі - нескладний і цікавий варіант приготування яловичини. Саме завдяки винно-вершковому соусу і попередньому маринуванню, яловичина виходить дуже ніжною. Чорний перець горошком на етапі маринування м'яса можна попередньо трохи прим'яти в ступці, лавровий лист трошки поламати, а нарізану півкільцями цибулю посолити і придавити на дошці, щоб вона трохи дала сік. Вдалим можна назвати поєднання в даному рецепті яловичини з опеньками та інгредієнтами соусу: білим сухим вином і сметаною. Подавати яловичину з опеньками в винно-вершковому соусі до столу гарячою.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яловичина піджарка
600 г.
Гриби Глибкон Опеньки осінні 500г
400 г.
Цибуля
1 шт.
Лист лавровий
2 шт.
Чорний перець Каміс горошком млинок 42г
6 шт.
Вино L`Odalet Chardonnay біле сухе 0,75л
200 мл.
Сіль Єгипет
2 ч. л.
Сметана ХМЗ 20%
100 мл.
Петрушка 70г
4 гілочки
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
4 ст. л.
Етапи приготування
01
Яловичину нарізати поперек волокон на кубики, товщиною 1 см.
02
М'ясо посолити, приправити чорним перцем горошком, додати лавровий лист, 2 ст. л. оливкової олії і 100 мл. вина.
03
Додати до м'яса половину цибулі півкільцями і ретельно перемішати. Накрити м'ясо кришкою і прибрати в холодильник на 1,5 години.
04
Гриби висипати на розігріту суху сковороду. Томити до повного випаровування рідини. Додати в сковороду другу половинку нашинкованого лука, 2 ст. л. оливкової олії, смажити 2 хвилини.
05
Додати в сковороду м'ясо і 100 мл. вина. Тушкувати, помішуючи, 10 хвилин. Додати сметану і тушкувати під кришкою 30 хвилин, періодично помішуючи. При необхідності досолити.
06
Додати дрібно нарізану зелень петрушки. Потомити ще хвилин 5. Вимкнути і дати настоятися в соусі.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів