Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вегетаріанські страви російська › Мариновані огірочки в мікрохвильовці
Мариновані огірочки в мікрохвильовці

Мариновані огірочки в мікрохвильовці

Літо - пора не тільки сонця і моря, але і різних запасів на зиму. Саме в цю пору більшість господинь запасаються різними закрутками, щоб у той час, коли овочі та фрукти не такі доступні, було чим поласувати. Але в наш час існує багато рецептів, як зробити запаси овочів (наприклад, огірків) в будь-який час. Рецепт маринованих огірків дуже простий і швидкий. Все завдяки тому, що готують їх в мікрохвильовці. За смаком вони виходять не гірші, ніж звичайні мариновані огірки, але робити їх набагато зручніше. Мариновані огірки можна відкрити в будь-який час і подавати як закуску до будь-якого, навіть звичайного гарніру. Хороший варіант для домашньої сімейної вечері.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  2. 2. Цукор — 130 г.
  3. 3. Яблучний оцет (5%) — 125 г.
  4. 4. Сіль — 5 г.
  5. 5. Зерна гірчиці — 3 г.
  6. 6. Мелена куркума — 2 г.
  7. 7. Насіння селери — 2 г.
  8. 8. Огірок — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно огірки промити, нарізати кружечками, а цибулю почистити та тоненько нарізати напівкільцями. У вогнетривку миску середнього розміру викласти огірки, додати цибулю, підсолити, всипати цукор та зерна гірчиці, куркуму, насіння селери, влити оцет, все перемішати.

  2. Поставити миску з огірками в мікрохвильову пічку та готувати 7-8 хвилин на максимальній потужності, за час приготування перемішувати 2-3 рази. Після приготування огірки повинні розм'якнути, цибуля повинна стати прозорою.

  3. Далі мариновані кисло-солодкі огірки в мікрохвильовій печі потрібно перекласти в стерилізовані банки та накрити стерильними кришками. Зберігати такі огірки потрібно в холодильнику, або закривати та зберігати при кімнатній температурі.