
Сирний пиріг з чорною смородиною
Головному продукту червня – смородині – дійсно потрібно приділити багато уваги, адже з її користю для здоров'я не можна посперечатись. Духмяний, випечений в духовці пиріг, не зможе залишити вас в спокої під час обіду, коли відчуття голоду досягає своєї вершини. Ніжне поєднання низькокалорійних яєць з солодким присмаком цукру та гострим, трішки солоненьким, сирком, вдало складуть начинку нашому вишуканому десерту. Не потрібно забувати і про основу нашого чудового пирога, яка б не була можлива без високоякісного пшеничного борошна та ароматного, приємного на смак, вершкового масла – це здається невідємні елементи будь-якого тіста. Головне, правильне приготування сирного пирога зі смородиною забезпечить всій сім'ї необхідний заряд бадьорості і вітамінів, щоб зустріти осінь повними сил.
Інгредієнти
Борошно
200 г
Розпушувач
5 г
Сіль
2 г
Цукор
150 г
Яйця
3 шт.
Вершкове масло
120 г
Сир кисломолочний
500 г
Сметана
100 г
Крохмаль
40 г
Чорна смородина
300 г
Етапи приготування
01
Борошно просіяти з розпушувачем, додати сіль і нарізане кубиками вершкове масло, пробити блендером до отримання вологої крихти.
02
Покласти цукор і 1 яйце, замісити тісто. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
03
2 яйця збити з цукром, додати сметану і протертий сир, збити міксером до однорідної маси, додати просіяний крохмаль, перемішати.
04
Розігріти духовку до 180°C градусів.
05
Третину ягід, 5 ст. л. води і 2 ст. л. цукру уварити на повільному вогні. Змішати з рештою ягід.
06
Охолоджене тісто розподілити в роз'ємній формі, зробивши бортики висотою близько 4-5 см. Вилити сирну начинку і рівномірно розподілити ягоди злегка втиснувши їх в сир.
07
Випікати пиріг близько 45 хвилин. Злегка охолодити, від'єднати форму і остаточно охолодити.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів