Качка в медовій карамелі з яблуками - Image

Качка в медовій карамелі з яблуками

Кількість порцій: 2Час приготування: 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Качине м'ясо відноситься до темних видів м'яса. Тому вважається не таким дієтичним, як біле м'ясо, наприклад курки, але зате містить багато корисних речовин і має відмінні смакові якості. Приготована ​​качка завжди асоціюється зі святом. Взяти, хоча б день Подяки в США. У цей святковий день стало традицією запікати індичку або качку. Сьогодні ми вам пропонуємо новий рецепт приготування качки. В принципі, поєднання качиного м'яса та яблук не вважається новим. Ще наші бабусі запікали на Різдво качку з яблуками. Як по-домашньому це було. Але наш рецепт приготування трошки модернізований. У рецепті є ще багато інших інгредієнтів, які покликані зробити нашу качку ще смачнішою.

Інгредієнти

Філе качки

2 шт.

Апельсини

2 шт.

Яблука

2 шт.

Часник

1 шт.

Перець чилі

1 шт.

М'ята свіжа

1 г.

Чебрець

1 г.

Какао

5 г.

Мед квітковий

60 г.

Соус соєвий

40 мл.

Масло вершкове

20 г.

Олія рослинна

50 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Качку промити під холодною водою, по всій шкурі обережно ножем зробити розрізи невеликі, натерти сіллю і перцем качку, змастити олією.

02

Поставити на вогонь сковороду, розігріти, обсмажити качку з обох сторін по 1,5 хвилини. Духовку розігріти до 180°С, випікати качку 20 хвилин.

03

Яблука очистити і нарізати великими шматочками, з перцю нарізати дві тонкі пластини, дрібно нарубати.

04

Висипати яблука в невелику каструлю, додати вершкове масло, третину меду, чилі перець, какао, чебрець, всі інгредієнти змішати, обсмажити на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.

05

З апельсинів видавити сік в окрему каструлю, висипати подрібнений часник, поставити на вогонь, випарувати половину рідини. Влити мед, що залишився, і соєвий соус, перемішати, варити на сильному вогні, до консистенції густого сиропу 4 хвилини, після витягнути часник.

06

Дістати качку з духовки, змастити третиною сиропу, випікати при 250°С на верхній полиці 30 секунд. Повторити натирання сиропом два рази з наступним випіканням протягом 30 секунд.

07

При подачі викласти качку і яблука на тарілку, полити соусом, що залишився, прикрасити м'ятою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв