
Сирний пиріг по-осетинські
М'який, ароматний сирний пиріг по-осетинські назавжди заполонить Ваше серце. Його національна назва – цахараджін. Історія появи осетинських пирогів йде глибоко в століття. Традиційно його готують з прісного або дріжджового тіста з великою кількістю начинки. При чому, якщо корж виходив товстим, говорили про недосвідченість господині. Тісто на такі пироги потрібно вимішувати і розкачувати руками. Воно не любить качалку. Бринза надає пирогу легкий, ненав'язливий вершково-солонуватий смак, характерний для страв кавказької кухні. А листя буряка, розкриваючи свій аромат в процесі запікання, – солодкуватий смак. Пиріг виходить дуже ситним.
Інгредієнти
Борошно
700 г.
Дріжджі сухі
1/2 ст. л.
Цукор
1 ч. л.
Соняшникова олія
100 г.
Вершкове масло
за смаком
Бринза
350 г.
Листя буряка
750 г.
Етапи приготування
01
Змішати дріжджі, сіль, цукор і трохи розчиненого в теплій воді борошна. Поставити опару в тепле місце на 10 хвилин.
02
Перемішати розім'яту виделкою бринзу і бурякове листя, не приминаючи їх, щоб не витік сік. Розділити начинку на 3 частини.
03
В опару, що пыдыйшла, додати просіяне борошно і воду. Гарненько вимісити тісто, потихеньку додаючи соняшникову олію. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1 годину. Коли тісто підниметься, вимісити ще раз і в тепле місце на 20 хвилин.
04
Тісто розділити на 3 частини. Кожну розкачати в невеликий коржик. У середину викласти начинку, трохи прим'яти і зібрати тісто навколо. Коржик перевернути і розім'яти руками вже в більш тонкий круглий корж.
05
Пиріг викласти на розігріте деко. Розрівняти і зробити в центрі дірочку, щоб з пирога виходило повітря.
06
Випікати в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці 30 хвилин. Готовий пиріг зверху рясно змастити вершковим маслом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів