Шоколадний пасхальний щербет із бренді - Image

Шоколадний пасхальний щербет із бренді

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 год 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Словом "щербет" називається відразу кілька різних солодощів. Така ось кулінарна плутанина. Залишимо це питання для обговорення кулінарам і лінгвістам. Запропонований "Шоколадний пасхальний щербет із бренді" являє собою холодний десерт, що має консистенцію морозива, яке злегка підтануло. Французький варіант вимови назви цих ласощів - сорбет. Власне, у Франції цей десерт і з'явився. Зверніть увагу на наявність у переліку інгредієнтів алкогольного напою - бренді. Порада: при введенні в шоколадну масу збитих жовтків тримайте сотейник на невеликому вогні протягом приблизно 3-х хвилин до загустіння, постійно помішуючи, не давайте масі кипіти.

Продукти для рецепту

Вода негазована Аквуля 2л
11.50 - 25.50

Вода негазована Аквуля 2л

2 л

Інгредієнти

Вода негазована Аквуля 2л

400 мл.

Цукор Ваш Цукор 10кг

200 г.

Сіль морська Carmencita крупна 80г

3 г.

Шоколад темний Auchan 72% 100г

340 г.

Яйце куряче С0 1шт

3 шт.

Бренді Emilio Lustau Solera Reserva Brandy de Jerez 40% 0,7л

2 ст. л.

Етапи приготування

01

У невелику каструлю висипати насіння з ванільного стручка і сам стручок. Влити воду, додати цукор і сіль. Поставити на середній вогонь, варити, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.

02

Додати в каструлю попередньо розламаний на середні шматочки шоколад, змішувати, поки шоколад не розчиниться.

03

Окремо в мисці збити яєчні жовтки, додати їх у каструлю із шоколадною масою. Зменшити вогонь, варити протягом 3 хвилин, постійно помішуючи, маса повинна загуснути.

04

Остудити масу протягом 2 годин, після додати бренді. перекласти масу в ємність, прибрати в холодильник на кілька годин, до повного застигання, періодично перемішуючи.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв