
Пудинг з яблуками, родзинками і цукатами
Пудинг - це популярне у Великобританії, США, Канаді та Австралії блюдо, яке готується з борошна, хлібних крихт, яєць, жиру, вершків і спецій на водяній бані. У солодкі пудинги зазвичай заливаються яйця з молоком, а в яєчно-молочну суміш також іноді додають який-небудь алкоголь - коньяк, бренді, ром і т.д. Для несолодких пудингів, наприклад, із субпродуктів та м'яса, використовується жир. При приготуванні пудингу з яблуками, родзинками і цукатами яловичий жир обов'язково потрібно відокремлювати від плівки і використовувати черству булку з обрізаними корками. Готовий пудинг викладають на блюдо, виливають на нього залишки рому, підпалюють ром і надзвичайно красивий палаючий пудинг подають на стіл.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Ром Pott 54% 0,7л
150 мл.
Цукор ванільний Мрія 35г
10 г.
Жир-сирець від обвалки яловичий Skott Smeat заморожений ~2 кг
100 г.
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
200 г.
Родзинки
300 г.
Цукати асорті
100 г.
Хліб білий Dr.Schar без глютену 200г
200 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
100 г.
Яйце куряче С0 1шт
4 шт.
Етапи приготування
01
Жир посікти ножем на дошці, присипаючи борошном, щоб жир став консистенцією крупинок. Перекласти в миску, додати родзинки, нарізані яблука, цукати і ванільний цукор.
02
Хліб розтерти через сито в крихту, яку після, додати в суміш. Додати варення з чорної смородини, всипати цукор, влити 100 мл. рому, вбити яйця, ретельно перемішати всю масу.
03
Змастити велику серветку маслом, покласти в друшляк, викласти в неї зверху масу для пудингу, зав'язати кінці серветки вузлом, у вузол протягнути палицю, опустити в каструлю з киплячою водою на плиті, палицю розмістити на стінках каструлі.
04
Постійно підливати трохи води, яка википатиме в каструлі, пудинг повинен бути весь час покритий водою, при цьому не торкатися дна каструлі. Варити необхідно 1,5 години.
05
Готовий пудинг викласти на тарілку, остудити трохи.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів