Пиріг з баклажанами, базиліком та моцарелою - Image

Пиріг з баклажанами, базиліком та моцарелою

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 15 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пиріг з баклажанами, базиліком та моцарелою - дуже смачний, апетитний, нескладний у приготуванні пиріг. Почастуйте цим пирогом своїх гостей, і вони обов'язково попросять у Вас його рецепт. А Ви не просто щедро поділетеся рецептиком, а й зможете дати розумні поради по процесу приготування. А поради можуть бути, наприклад, такими: при випіканні пирога в духовці помідори і моцарела дають багато соку, тому, щоб шматки пирога не розвалювалися, не поспішайте розрізати пиріг відразу після приготування, поки він гарячий. Пирогу треба дати охолонути. Нехай начинка трохи охолоне, "схопиться", потім вже розріжте.

Продукти для рецепту

Баклажани гриль
289.00

Баклажани гриль

за 1 кг

Інгредієнти

Баклажани гриль

1 шт.

Помідори рожеві фасовка

3 шт.

Сир моцарела Lel 45%

300 г.

Вершки Cremio кулінарні 25% 200мл

300 мл.

Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%

8 ст. л.

Хліб білий Dr.Schar без глютену 200г

50 г.

Борошно пшеничне вищий гатунок

300 г.

Яйце куряче С0 1шт

4 шт.

Масло вершкове домашнє

100 г.

Базилік у горщику

за смаком

Спеція Горіх мускатний мелений

за смаком

Розпушувач тіста Добрик 15г

1 ч. л.

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Просіяти борошно в миску, додати до неї нарізане шматочками розм'якшене вершкове масло. Руками розім'яти масу.

02

Додати в миску сіль і розпушувач, влити 5-6 ст. л. води, замісити тісто. Сформувати тісто в кулю, згорнути в плівку, покласти тісто в холодильник.

03

Баклажани нарізати кружечками, викласти їх на деко, поставити в духовку на 10 хвилин при температурі 180°С.

04

Змішати в мисці вершки, натерти пармезан, вбити яйця, додати подрібнену хлібну м'якоть, всипати мускатний горіх, за смаком посолити і поперчити.

05

Нарізати помідори і моцарелу кружечками. У форму для випічки викласти тісто, зробити бортики, вилити частину вершкової суміші. Викласти баклажани, зверху базилік, помідори і моцарелу. Зверху другою половиною вершкової суміші.

06

Поставити в духовку на 40-50 хвилин, при температурі 180°С. Вимкнути духовку, залишити пиріг всередині ще на 30 хвилин. Після чого, дістати із духовки, остудити.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв