
Печиво анзак
Анзак - це різновид солодкого вівсяного печива, який особливо популярний в Австралії та Новій Зеландії. Ви не повірите: цьому рецепту (звичайно, в трохи іншому варіанті) близько ста років. Історія його появи пов'язана з австралійським і новозеландським армійським корпусом (абревіатура - АНЗАК), створеним в роки першої світової війни. Цей факт ніхто не оспорює. А конкретних версій походження цього печива існує декілька. Одна з них така. Щоб урізноманітнити повсякденний армійський раціон, солдати корпусу АНЗАК із наявних продуктових запасів приготували ласощі - прообраз нашого печива. Чи правда це чи просто легенда? Неважливо. Головне, що печиво смачне і корисне.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
125 г.
Пластівці вівсяні
100 г.
Стружка кокосова
65 г.
Цукор тростинний Verival нерафінований 500г
170 г.
Масло вершкове домашнє
125 г.
Мед Літній Мед 750г
1 ст. л.
Сода харчова 500г
1,5 ч. л.
Вода негазована Аквуля 2л
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 150°C, змастити маслом деко.
02
Змішати в мисці борошно, вівсяні пластівці, цукор і кокосову стружку. Ретельно перемішати.
03
Поставити каструлю на вогонь, викласти масло, влити мед, розтопити суміш на сильному вогні.
04
Окремо змішати соду з гарячою водою, влити в каструлю. Перемішати. Отриману суміш вилити в борошняну суміш в миску, все перемішати до однорідної маси.
05
Сформувати з тіста кульки, трохи приплюснути кожну, викласти на змащене деко.
06
Випікати в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин, після остудити.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів