
Омлет зі шпинатом
Незважаючи на те, що міф про рекордно високий вміст заліза в шпинаті був благополучно розвінчаний ще в минулому столітті (як з'ясувалося, вчений, який досліджував його, пропустив кому в результатах досліджень, перетворивши дріб в ціле число), він як і раніше займає лідируючі позиції в хіт-параді корисних продуктів. Листя шпинату містять велику кількість вітамінів (особливо вітаміну К, необхідного для здоров'я кісток) і антиоксидантів. Так що, з'ївши на сніданок ось цей апетитний омлет зі шпинатом, можете себе привітати - ви отримали ситну, але при цьому дієтичну та корисну їжу!
Інгредієнти
Шпинат (свіжий або заморожений)
150 г
Яйця
4 шт.
Молоко
300 мл
Сіль
за смаком
Рослинна олія для смаження
1,5 ст.л.
Спеції
за смаком
Тертий сир
за смаком
Етапи приготування
01
Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, трохи разморозьте його. Листя свіжого шпинату промийте, обсушіть і наріжте (не надто дрібно).
02
Яйця з'єднайте з молоком і сіллю і збийте (краще міксером).
03
Додайте шпинат, перемішайте.
04
У сковороді розігрійте рослинну олію, влийте шпинатно-яєчну суміш. Додайте приправи за смаком.
05
Накрийте кришкою сковороду і смажте омлет на повільному вогні до готовності. Потім за бажанням можна посипати омлет тертим сиром, вимкнути вогонь, знову накрити кришкою і дати сиру розплавитися.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів