
Куардак
Куардак - національне казахське "кулінарне надбання". Основною і невід'ємною частиною цієї азіатської страви є м'ясо, точніше - його субпродукти (нирки, печінка, легені та інше). Уся казахська кухня, починаючи з кінця 19 століття використовувала як головні інгрідієнти виключно на молоко і м'ясо. Для приготування цієї страви, прийнято використовувати бараняче м'ясо, але дозволяється ще яловичина і конина, а готують куардак - в казані. Ідеальне місце для готування вважається природа, яка подарує вам свіже повітря і душевний сімейний відпочинок. Аромат м'яса, прянощів і овочів - шикарне свято смаку! Додайте ще одну свіжу ідею для обіднього столу і почастіше балуйте рідних смачними, ситними обідами.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цибуля
2 шт.
Морква
2 шт.
Помідори рожеві фасовка
2 шт.
Перець зелений фасований
3 шт.
Зелень мікс 100г
за смаком
Сіль Любисток гімалайська рожева із сумішшю перців дрібна 300г
за смаком
Картопля фасована
500 г.
Риб'ячий жир для дітей Nordic Naturals Baby's DHA 30мл
100 г.
Етапи приготування
01
Підготувати баранячі субпродукти: легені, серце, печінку, нирки. Нарізати все невеликими шматочками. Помістити в миску. Відкласти.
02
У підготовлений казан помістити жир. Обсмажити. Після - прибрати шкварки. Викласти м'ясо, окрім печінки.
03
Перейти до овочів. Помідори помити. Нарізати часточками, цибулю - півкільцями. Закинути в казан до м'яса.
04
Моркву і болгарський перець теж помити і нарізати соломкою. Відправити слідом за помідорами і цибулею. Перемішати.
05
Зелень посікти. Всипати в казан. Приправити. Посолити. Перемішати. Тушкувати півгодини.
06
В цей час підготувати картоплю: очистити і нарізати кубиками. Відправити до казана разом із відкладеною раніше печінкою. Додати 80 мл. води. На середньому вогні тушкувати до готовності. У кінці - додати лавровий лист.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів