Ег-ног "Кавовий" - Image

Ег-ног "Кавовий"

Кількість порцій: 2Час приготування: 10 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

За підозрілим словом «ег-ног» ховається смачний і дуже ароматний шотландський напій на основі сирих яєць, молока і пряних спецій, дальній «закордонний родич» нашого гоголь-моголя. У Європі та Америці він є важливим атрибутом різдвяного столу. Хоча, для того, щоб його приготувати, чекати свят зовсім не обов'язково. Отже, Вашій увазі кавовий ег-ног. Кавомани по достоїнству оцінять насичений смак і приємний аромат свіжозвареної кави з корицею. Не обійтися без одного важливого компонента, без якого ег-ног не буде таким зігріваючим – коньяку (або рому, бренді). Раніше цей напій був особливо популярний в аристократів, які могли собі дозволити пити дорогий алкоголь.

Продукти для рецепту

Кава мелена Кава зі Львова Еспрессо 9г
12.60 - 14.40

Кава мелена Кава зі Львова Еспрессо 9г

9 г

Інгредієнти

Кава мелена Кава зі Львова Еспрессо 9г

4 ч.л.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

2 шт.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

200 мл

Цукор Ваш Цукор 10кг

2 ст.л.

Коньяк Frapin 40% 0,7л

30 г

Етапи приготування

01

Зваріть 200 мл міцної кави.

02

Відділіть білки від жовтків (білки залиште, вони нам не знадобляться). Молоко нагрійте, щоб воно стало теплим, але не кипіло, і зніміть з вогню.

03

Жовтки ретельно розітріть з цукром. Потім, безперервно помішуючи, влийте до них гаряче молоко, гарячу каву, коньяк (у цьому рецепті можна також використовувати ром).

04

Розлийте отриманий напій у дві високі склянки, прикрасьте збитими вершками. Також можна посипати напій меленою кавою або корицею.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв