
Блонді з яблуками і лимонною глазур'ю
Восени настає сезон безлічі прекрасних сортів яблук. На їх основі можна приготувати щось цікавіше звичної шарлотки. Поєднання яблук і лимонної глазурі настільки смачне, що цей рецепт напевно стане одним з ваших улюблених! Щоб яблука не темніли при контакті з повітрям, перед кожним розрізом протирайте ніж часточкою лимона. Використовуйте для цього пирога соковиті і солодкі яблука. Сорти Джонатан, Джонаголд, Слава переможцям підійдуть ідеально. Приємного чаювання!
Інгредієнти
Борошно
300 г.
Розпушувач
1 ч. л.
Цукор
50 г.
Мигдаль
50 г.
Кардамон
1 ч. л.
Яблука
2 шт.
Вершкове масло
90 г.
Яйця
2 шт.
Цукрова пудра
за смаком
Лимон
1 шт.
Етапи приготування
01
Прогріти духовку до 180°С. Застелити пекарським папером форму 20х30 см. Одне яблуко нарізати тонкими часточками, друге - кубиками. Мигдаль дрібно нарізати.
02
Змішати борошно з розпушувачем, додати мигдаль і кардамон. Вмішати кубики яблук.
03
У маленькій мисці змішати вінчиком масло і яйця. Додати їх до сухих інгредієнтів, перемішавши до однорідності. Перекласти суміш у форму. Розкласти зверху тонкі часточки яблук.
04
Випікати протягом 20 хвилин, до легкого золотистого відтінку. Дати охолонути у формі.
05
У невеликій мисці змішати цукрову пудру з цедрою і соком лимона, додавши 2 столові ложки окропу. Розподілити суміш по пирогу і дати застигнути.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів