Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо дієтичні страви › Запечені баклажани з фетою
Запечені баклажани з фетою

Запечені баклажани з фетою

Ви скучили за літом, за теполим ніжним сонечком? Вам хочеться побалувати себе чимось смачненьким і корисним? Тоді ця страва, проста у приготуванні і під силу навіть самій недосвідченій господині буде для вас безцінною знахідкою. Витративши всього лише 60 хвилин ви отримаєте надзвичайно смачний і корисний продукт, справжнє джерело вітамінів, мікро і макроелементів. Нарізані кубиками баклажани запечені в духовці, приправлені лимонним соком і соєвим соусом, в дуеті з фетою сколихнуть в пам'яті спогади теплого літнього вечора і залишать на губах присмак Середземноморського бризу. Приємного апетиту!

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Баклажан — 2 шт.
  2. 2. Оливкова олія — 2 ст. л.
  3. 3. Оцет — 1 ст. л.
  4. 4. Мед — 1 ст. л.
  5. 5. Суміш перців — 1 ч. л.
  6. 6. Кмин — 1/2 ч. л.
  7. 7. Часник — 2 зуб.
  8. 8. Лимон — 40 г
  9. 9. Соєвий соус — 1 ст. л.
  10. 10. Сир фета — 50 г
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200°С. Нарізати баклажани кубиками і скласти у велику миску. Злегка посипати сіллю і відкласти в сторону, поки готується маринад.

  2. Змішати оливкову олію, оцет, мед, перці, розчавлений часник і кмин.

  3. Злити рідину з баклажанів і полити їх маринадом.

  4. Запікати овочі в духовці протягом 40 хвилин. Вийняти з духовки і дати трохи охолонути.

  5. Змішати лимонний сік і соєвий соус, полити баклажани.

  6. Фету розкришити.

  7. Розкласти запечені овочі по тарілках і посипати фетою.