Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо обід › Яблучно-горіховий пиріг
Яблучно-горіховий пиріг

Яблучно-горіховий пиріг

Коли мова заходить про пироги, то, напевно, більшість починає уявляти собі смачний домашніх пиріг з яблук. Напевно, найчастіше господині роблять пироги саме з цим фруктом, тому що його найпростіше дістати в магазині (або на дачі) в будь-який пору року. Крім того, є різні сорти яблук. Якщо взяти солодкі, м'які, то і пиріг буде більш солодший. А якщо більш кислі, то і пиріг буде не сильно нудотний. У кожному разі, пироги з яблуками - це хороший варіант для затишної домашньої вечері. Хоча і пригостити таким гостей теж справа хороша. Яблука містять в собі дуже багато заліза, а це добре для правильної роботи серця. Горіхи, якими ви прикрасите пиріг, добре доповнять весь пиріг.

Кількість порцій 8
Час приготування 85 хв

  1. 1. Волоські горіхи — 250 г,
  2. 2. Яблука — 3 шт.
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Борошно — 3 стакана
  5. 5. Цукор — 380 г.
  6. 6. Кориця — 2 ч. л.
  7. 7. Тертий мускатний горіх — 1,5 ч. л.
  8. 8. Розпушувач — 1 ч. л.
  9. 9. Сухий імбир — 0,75 ч. л.
  10. 10. Мелений білий перець — 0,5 ч. л.
  11. 11. Мелена суха гвоздика — за смаком
  12. 12. Соняшникова олія — 50 мл.
  13. 13. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невеликій мисці змішати борошно, розпушувач, сіль і сухі імбир, корицю, мускатний горіх, перець і гвоздику.

  2. Соняшникову олію змішати з цукром і збити міксером на середніх оборотах.

  3. Потім поступово додавати по одному яйцю до масла з цукром, продовжуючи збивати на середніх оборотах.

  4. Яблука очистити від шкірки і кісточок і нарізати кубиками. Горіхи очистити від шкірки і подрібнити.

  5. Після чого додати сухі інгредієнти до збитої суміші і добре перемішати.

  6. Потім до тіста додати шматочки яблук і подрібнені горіхи і знову перемішати.

  7. Готове тісто викласти у форму для випікання, яку змастити соняшниковою олією і злегка присипати борошном.

  8. Форму поставити в розігріту до 170°C духовку приблизно на 1 годину.

  9. Коли пиріг буде готовий, вийняти його з духовки і залишити остигати.