Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна французька › Медова гірчиця
Медова гірчиця

Медова гірчиця

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування медової гірчиці. Медова гірчиця має ніжний, трохи солодкуватий смак і чимось нагадує вишуканий соус. Вона дуже сподобається тим, хто не любить ядрений смак чистої гірчиці. Медову гірчицю дуже легко зробити в домашніх умовах. Таку гірчицю застосовують не тільки в якості приправи, але і як додатковий інгредієнт при смаженні ковбас, шинки, бекону. Такий соус підвищує апетит, посилює виділення шлункового соку, що призводить до покращення травлення. Медову гірчицю варто вживати в їжу під час епідемій грипу. Також вона принесе користь для тих, хто хоче схуднути, адже в ній містяться речовини, що розщеплюють жири. Тому приготуйте її у себе вдома.

Кількість порцій 12
Час приготування 20 хв

  1. 1. Зерна гірчиці — 150 г.
  2. 2. Сіль — 2 ч. л.
  3. 3. Білий винний оцет — 4 ст. л.
  4. 4. Мед — 200 г.
  5. 5. Вода — 150 мл.
  6. 6. Куркума — на кінчику ножа
  7. 7. Білий перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зерна гірчиці перемолоти.

  2. Воду, сіль і оцет перемішати, дати закипіти і обережно, поступово всипати мелені зерна, безупинно помішуючи.

  3. Поварити декілька хвилин, поки маса не набуде гладеньку консистенцію.

  4. Додати сіль, перець. Зняти з вогню.

  5. У гарячу масу влити мед, ретельно перемішати.

  6. Далі гарячу гірчицю розлити в банки і дати охолонути.

  7. Можна їсти через тиждень.