Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна білоруська › Паска медова
Паска медова

Паска медова

Смачна ароматна паска - незамінний атрибут світлого свята Великодня. Якщо ви любите експерименти, і хочете чогось нового навіть у такій традиційній страві, як паска, спробуйте приготувати паску медову. Родзинки залишаються незмінним інгрідієнтом цієї страви, але разом з медом вона перетворюється на ще більш вишукану страву, не дивлячись на те, що вона традиційна і церковна. Мед додасть солодкість пасці, при цьому мед містить багато корисних речовин, які так необхідні навесні при авітамінозі.

Кількість порцій 4
Час приготування 200 хв

  1. 1. Свіжі дріжджі — 50 г.
  2. 2. Борошно — 1500 г.
  3. 3. Яйце — 8 шт.
  4. 4. Молоко — 2.5 стакана
  5. 5. Масло вершкове — 3/4 стакана
  6. 6. Родзинки — 200 г.
  7. 7. Мед — 1 ст.л.
  8. 8. Цукор — 250 г.
  9. 9. Сіль — 0.5 ч.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування опари змішати мед, трохи борошна і 1 яйце, дріжджі розмішати в склянці теплого молока і додати до медово-борошняної суміші. Через 10 хвилин додати решту молока, перемішати і дати підійти, накривши рушником.

  2. Відокремити жовтки від білків. Жовтки розтерти з цукром в пишну масу. Білки збити в міцну піну з сіллю. Розтопити вершкове масло і остудити. З'єднати масло, жовтки, білки і родзинки.

  3. Отриману суміш додати до опари, додати 3/4 частини борошна, вимісити тісто і залишити в теплі на 1-1,5 години, щоб підійшло. Після додати решту борошна, перемішати і дати підійти ще раз.

  4. Готове тісто викласти у змащені форми для пасок на 1/3 об'єму, дати піднятися і випікати протягом 50-60 хвилин у прогрітій духовці при температурі 180°C. Готові, медові паски охолодити і змастити білковою глазур'ю (білок - 2 шт., цукор - 150 г.), посипати кондитерськими присипками. Дати охолонути.