
Кускус із креветками
Кускус - це не просто арабська страва. Так ще називається крупа, з якої, власне, і готують кускус. Ця страва магрібського або берберського походження, і була вона відомою ще в ХІІІ столітті в Північній Африці. Раніше кускус готували з проса. У наш час часто кускус готують із манної крупи, вона ще нагадує круглий рис. Але буває і з інших сортів круп. Кускус з креветками - це чудова і досить легка страва. Так як креветки самі по собі не жирні. А навпаки, дуже навіть корисні. Так як в них дуже багато різних вітамінів і мікроелементів. Така страва буде до речі на сніданок, обід і навіть вечерю. Вона досить проста і в той же час смачна і легка.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Кус-кус Novus пшеничний порційний 4х100г
200 г.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Креветки тигрові дефростовані 16/20
10 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Соус Ямчан чилі гострий 200г
за смаком
Етапи приготування
01
Тигрові креветки очистити.
02
На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити очищені креветки протягом 5 хвилин.
03
Потім зняти сковороду з вогню, а креветки викласти на тарілку.
04
У миску висипати кускус і залити розтопленим вершковим маслом, що залишилося. Трохи додати окропу, посолити і поперчити, за смаком. Ретельно перемішати і залишити на кілька хвилин настоюватися.
05
Розкласти кускус по тарілках, зверху викласти креветки і заправити гострим соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів