Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна пасха › Буженіна
Буженіна

Буженіна

Це поширена в російські кухні страва. Характеризується запіканням шматка м'яса. В нашому випадку використовується свинина. Зрозуміло, що запечене м'ясо є набагато кориснішим, ніж просто смажене. Крім того, приправлене духмяними спеціями, такими як ароматний перець та різноманітна зелень, воно й справді манить своїм ніжним ароматом. Така буженіна буде чудовою прикрасою столу на будь-яке свято і може запросто слугувати доповненням до другої страви. Крім того, таке м'ясо добре поєднуватиметься з ніжним соусом та смачним свіженьким шматочком чорного хлібця. Такою стравою ви зможете насититись вдосталь, позбавитись відчуття голоду та зарядитись енергією на цілий день.

Кількість порцій 10
Час приготування 100 хв

  1. 1. Свинина (окіст) — 800 г.
  2. 2. Олія (рафінована) — 30 г.
  3. 3. Оцет — 30 г.
  4. 4. Лаврове листя — 2 шт.
  5. 5. Часник (зубчики) — 5 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець — за смаком
  8. 8. Приправа для свинини — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо ретельно промити, відрізати сало та плівку, щоб воно було ідеальним. Прорізати в ньому хаотично ножем глибокі отвори під часник - по всій площі.

  2. Зубчики часника відділити від серцевин, порізати на великі шматочки та помістити в отвори буженіни. Та якнайглибше.

  3. Далі зробити маринад. В кастрюлю з м'ясом кинути олію, оцет, лавровий лист, сіль, перець та приправи за смаком. Потім ретельно перемішати і максимально просочити м'ясо маринадом.

  4. Тепер взяти фольгу, в два шари, і зробити місткість. Кінці дуже щільно зігнути. В цю місткість покласти буженіну. Далі покласти місткість на деко.

  5. Потім накрити м'ясо фольгою і поставити в попередньо нагріту до 200°C духовку на 70 хвилин. Через 70 хвилин зняти верхню фольгу та залишити на 10 хвилин, після чого вимкнути духовку і дати м'ясу так постояти.

  6. Тепер буженіна готова. Дістати буженіну та порізати.