Рисові кульки з вишнями - Image

Рисові кульки з вишнями

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Cніданок

З рисової крупи можна приготувати не тільки плов і різотто, але і приголомшливий десерт, який із задоволенням скуштують як дорослі, так і дітки – рисові кисло-солодкі ягідні кульки. Гармонійна комбінація пряного рису з начинкою зі стиглої вишеньки в кислуватому журавлинному соусі воістину чарівна. Вишню найкраще взяти в'ялену або консервовану: вона додасть ласощам пікантний терпко-солодкуватий смак. Що стосується вибору рису, то для цього десерту ідеально підійде ароматний тайський рис сорту Жасмин. У приготовленому вигляді зернятка залишаються цільними, але набувають клейкість, що дозволяє легко сформувати з крупи кульки. У підсумку Вас очікує гарна страва як за формою, так і за змістом.

Інгредієнти

Сіль

за смаком

Цукор

50 г

Вишня

100 г

Журавлина

100 г

Крохмаль

0,5 ч. л.

Рис (довгий)

200 г

Лимон

50 г

Етапи приготування

01

Рис всипати в каструлю, влити 1,5 склянки холодної води, поставити на сильний вогонь і довести до кипіння. Накрити кришкою, варити 5 хв. Зменшити вогонь і варить, поки вода повністю не вбереться. Зняти з вогню і залишити під кришкою на 10-15 хв.

02

Розвести в 50 мл води 2 ст. л. цукру і 1 ст. л. лимонного соку. Заправити цією сумішшю рис, перемішати, дати охолонути.

03

Вологими руками сформувати з рису невеликі коржики. Укласти в центр кожної по 2-3 вишеньки, скачати кульки.

04

Журавлину промити, протерти через сито, додати 2 ст. л. цукру, залити 150 мл води, поставити на вогонь і довести до кипіння. Крохмаль розвести в 1 ст. л. холодної води, влити в журавлиновий  сироп. Перемішати і зняти з вогню. Полити соусом рисові кульки.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв

Рисові кульки з вишнями – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua