
Картопляні зрази з грибами
Багатьом відомий той факт, що картоплю завезли в царську Росію (і в наші краї відповідно) за часів правління Петра Першого. Тоді ще мало було відомо про шкоду і користь цієї багаторічної рослини. Картопля містить в собі дуже багато амінокислот, деякі з них навіть незамінні. Тому цей продутий дуже важливо використовувати у своєму раціоні. А щоб урізноманітнити його, потрібно поєднувати картоплю з іншими корисними продуктами. У нашому рецепті це гриби і цибуля. Картопляні зрази - це дуже смачна і легка у приготуванні страва. Але тим не менш ви знайдете дуже багато любителів зраз, які їх просто обожнюють.
Інгредієнти
Картопля
1 кг
Гриби
500 г
Масло вершкове
30 г
Цибуля ріпчаста
150 г
Яйце куряче
1 шт.
Борошно пшеничне
3 ст.л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Гриби помити і нарізати кубиками. Подрібнену цибулю обсмажити до золотистого кольору, додати гриби, сіль, перець і тушкувати до готовності.
02
Картоплю помити, очистити, крупно нарізати і відварити. Коли картопля буде готова, повністю злити рідину. Додати масло і перець, потовкти до консистенції пюре. Дати охолонути, потім додати яйце і просіяне борошно (2 ложки), добре перемішати.
03
Картопляне тісто розділити на коржики, в центр кожного помістити грибну начинку, з'єднати і заліпити краї. Обваляти в решті борошна і смажити на середньому вогні на рослинній олії до золотистого кольору. Перед подачею на стіл полити сметаною і прикрасити листям петрушки.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів