Сливовий пиріг з безе - Image

Сливовий пиріг з безе

Кількість порцій: 8Час приготування: 2 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Чудовий пиріг для Вашого святкового столу, що підкуповує з першого погляду: спочатку своїм ефектним виглядом, потім – божественним і неповторним смаком. Ідеальне поєднання тонкого дріжджового тіста, солодкого прошарку зі стиглих слив і повітряного безе нікого не залишить байдужим, навіть самого примхливого ласуна. Родзинка пропонованого пирога – звичайно ж, у дивовижній «верхівці». Ті, кому коли-небудь удостоїлося насолодитися справжнім безе (його також називають меренгою), знають, що це – найніжніший французький десерт з яєчних білків, збитих з ванільним цукром. У нашому ж випадку цей яєчний крем набуває пікантну нотку завдяки додаванню свіжого імбиру. Приємного чаювання.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

400 г

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

20 г

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

100 мл

Цукор Ваш Цукор 10кг

200 г

Сіль Єгипет

за смаком

Масло вершкове домашнє

80 г

Яйце куряче С0 1шт

5 шт.

Слива темна

1,5 кг

Імбир Еко мелений 20г

2 г

Етапи приготування

01

Дріжджі розмішати в молоці, додати столову ложку цукру і борошна. Добре перемішати і дати постояти 10 хвилин. Просіяти борошно, зробити в ній невелике поглиблення і влити дріжджі, добре перемішуючи. Залишити на 15 хв.

02

Потім додати 80 грам цукру, сіль, яйця і розм'якшене масло. Все перемішати до однорідної консистенції, замісити тісто, накрити його харчовою плівкою і залишити на 1 годину. Розігріти духовку до 200 градусів.

03

Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Деко змастити маслом. Тісто розкачати в тонкий пласт, укласти на деко і посипати 40 грамами цукру і зверху викласти сливи. Пиріг поставити на 20 хвилин у духовку.

04

Яйця розбити і відокремити білки від жовтків. Збити білки з цукром, що залишився і імбиром. Покласти масу в кондитерський мішок. Дістати пиріг з духовки, видавити на нього безе і поставити ще на 10-15 хвилин у духовку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв