
Морквяний кисіль
Сама назва кисіль пішла від слов'янської страви - вівсяний кисіль. Були також житні і пшеничні. Їм вже більше 1000 років. Різні фруктові і ягідні киселі з'явилися пізніше, коли на Русь завезли картоплю і картопляний крохмаль. Назва ж залишили колишнім . Його дуже легко і швидко готувати. Але кисіль - досить поживна страва, адже в ньому є крохмаль, а також при цьому в ньому і багато вітамінів, які є в тих продуктах, з якого роблять кисіль. У нашому випадку кисіль багатий вітаміном А - каротином. Це дуже корисно для зору, причому в будь-якому віці. Крім цього це дуже смачний і натуральний десерт, приготовлений своїми руками.
Інгредієнти
Морква
1 шт.
Сік лимонний
35 г.
Крохмаль картопляний
20 г.
Цукор
35 г.
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно промити та почистити моркву та натерти її на дрібній тертці. Взяти лимонний сік та розвести у ньому картопляний крохмаль. Воду (1 л.) налити у невелику касрюлю, в котрій буде варитися кисіль, поставити на вогонь, і як тільки вона закипить - покласти туди натерту моркву.
02
Проварити моркву, після закипання на повільному вогні під кришкою приблизно 5 хвилин. Далі процідити морквяний відвар через дрібне ситечко, морквяний жмих викинути, а до морквяного відвару додати цукор, довести до кипіння та тонким струменем влити лимонний сік з розведеним у ньому картопляним крохмалем, безперервно помішуючи при цьому морковний узвар.
03
Прогріти кисіль, постійно помішуючи, на повільному вогні близько хвилини, не доводячи до кипіння. Зняти каструлю з морвяним киселем з плити. Морквяний кисіль готовий. Подавати до столу в гарячому, теплому або охолодженому вигляді.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів