Яблучна запіканка - Image

Яблучна запіканка

Кількість порцій: 10Час приготування: 50 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Якщо Ви – любитель всіляких запіканок, Вам напевно сподобається цей рецепт. Яблучна запіканка – геніальна річ. Готувати просто і швидко, навіть діти з легкістю зможуть стати повноправними учасниками процесу приготування. А виходить – воістину божественно: кисло-солодкі скибочки яблучок, що потопають у ніжному тісті з незвичайним присмаком (за рахунок додавання алкоголю) не залишать нікого байдужим. Ви безпам'ятно закохаєтесь в цю запіканку ще на етапі її приготування, коли з духовки почне доноситися приємний аромат свіжої випічки. Проте є у цього десерту один істотний недолік – вже швидко він з'їдається до останньої крихітки. До речі, при бажанні яблука можете замінити грушами.

Інгредієнти

Борошно

100 г

Молоко

200 мл

Цукор

150 г

Яйце

3 шт.

Вершки 33%

100 мл

Вершкове масло

40 г

Лікер

40 мл

Яблука

1 кг

Цукрова пудра

30 г

Етапи приготування

01

Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати тонкими пластинами або соломкою. Яблука викласти рівномірно у змащену форму для випічки.

02

Приготувати тісто для запіканки. Для цього змішати яйця, цукор, борошно, вершкове масло, молоко, вершки і лікер. Всі компоненти збити міксером або блендером до однорідного стану без грудочок.

03

Підготовленим тістом залити яблука і помістити форму в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Випікати запіканку протягом 30-40 хвилин до рум'яної скоринки.

04

Готову запіканку трохи охолодити і дістати з форми, посипати цукровою пудрою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Яблучна запіканка – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua