Тушкована курка з фініками - Image

Тушкована курка з фініками

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 50 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Курка з фініками (основна страва арабів) - це якраз той рецепт, який здивує ваших гостей за святковим столом. Арабська нотка у вашому меню внесе своє яскраве доповнення. Сухофрукти, як і приправи, в східній кухні є основними інгредієнтами, особливо фініки (вони найулюбленіші) і у свіжому, сушеному і у в'яленому вигляді - фрукт користується великою популярністю. Для нас м'ясо з додаванням сухофруктів, на перший погляд здасться незвичайним поєднанням, але спробувавши курку з цим сухофруктом, буде зрозуміло, що в доповненні з соусом - це неймовірно смачно. Східний мотив на вашій кухні стане частим і довгожданим гостем, ось побачите!

Інгредієнти

Курка

1 шт.

Борошно

2 ст. л.

Цибуля

600 г.

Фініки

200 г.

Курячий бульйон

700 мл.

Лимонний сік

5 ст. л.

Маслинова олія

1 ст. л.

Кориця (паличка)

1 шт.

Куркума

3 г.

Кумин мелений

1 ч. л.

Імбир

1 ч. л.

Перець кайенський

за смаком

Кінза

20 г.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Спочатку зробити суміш, в якій будуть змочуватися шматочки курки: борошно просіяти, до нього додати сіль і перець. Тушку помити і нарізати на порційні шматки. Далі обваляти їх в приготованій суміші.

02

Обсмажити м'ясо в каструлі на середньому вогні (за часом це приблизно 15 хвилин). Коли скоринка підрум'яниться, перекласти птицю в чисту посудину.

03

У каструлі, де готувалася курка, обсмажити цибулю. До неї додати прянощі: кумин, імбир, корицю, куркуму, кайенський перець і готувати до появи аромату (близько 1 хвилини).

04

Залити суміш із цибулі та спецій бульйоном і лимонним соком, довести до кипіння. Накрити кришкою і тушкувати ще 15 хвилин на слабкому вогні.

05

Зверху цибулі викласти шматочки курки і на середньому вогні тушкувати 20 хвилин, якщо м'ясо не повністю приготується за цей час, то можна його тушкувати ще хвилин десять. Готову курочку перекласти на тарілку.

06

У сік, який утворився та загустів, додати фініки і 2 ст. л. лимонного соку. Готувати 3 хвилини, для того, щоб фініки як слід розігрілися. Полити курку, отриманим соусом і посипати її кінзою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Тушкована курка з фініками – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua