Сметанні мафіни - Image

Сметанні мафіни

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Поява рецепту ніжних мафінів з різними начинками бере свій початок в Англії в далекому ХVIII столітті. Проте в активний продаж вони увійшли лише в ХХ столітті у зв'язку з швидким зачерствінням. Мафіном вважається ароматна і завжди свіжа випічка, що нагадує за формою кекс, проте більша за розміром. Додавання соковитої журавлини надає мафіну тонкий ягідний аромат, а сметани – ніжний вершковий смак, тому ці смачні ласощі безсумнівно стали улюбленим десертом не тільки серед дітей, а й дорослих. Сметанні мафіни з журавлиною стануть гідною прикрасою Вашого святкового столу.

Інгредієнти

Сушена журавлина

200 г.

Борошно

500 г.

Цукор

200 г.

Вершкове масло

100 г.

Сметана

150 г.

Молоко

100 мл.

Яйця

2 шт.

Розпушувач

2 ч. л.

Соняшникова олія

за смаком

Етапи приготування

01

Закип'ятити склянку води і залити цим окропом сушену журавлину. Настояти близько 15 хвилин.

02

Додати борошно, цукор і розпушувач і добре перемішати.

03

До всього цього додати решту продуктів - молоко, сметану, розтоплене масло, яйця і перемішати виделкою до однорідної маси.

04

Форми для випікання мафінів змастити олією і викласти отримане тісто у форми.

05

Форму поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати близько 25-30 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Сметанні мафіни – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua