
Щука, запечена у фользі
Запікати щуку - це традиція досить давня. Різновидом такої страви ще є щука фарширована. Але така популярність тільки говорить про те, яка це страва смачна і цікава. А що може бути краще, старих добрих рецептів, перевірені роками і навіть поколіннями. Ми тільки хочемо нагадати вам, як легко і швидко приготувати щуку. Не забуваємо і про те, що риба дуже корисна для нашого організму. Адже в ній великий відсоток білка і дуже мало жирів. До того ж біологічна цінність білків перевершує навіть куряче м'ясо, а значить вона добре засвоюється організмом. Щуку часто використовують у лікувальному і дієтичному харчуванні.
Інгредієнти
Щука
1 шт.
Лимон
1 шт.
Майонез
3 ст. л.
Перець чорний мелений
за смаком
Паприка мелена
за смаком
Коріандр мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Петрушка сушена
за смаком
Чебрець мелений
за смаком
Майоран сушений
за смаком
Базилік сушений
за смаком
Кріп сушений
за смаком
Етапи приготування
01
Очистити рибу від луски, витягнути нутрощі. Лимон розрізати кружальцями поперек товщиною 0,5 см. Викласти всередині щуки лимони уздовж всієї довжини хребта.
02
У мисці змішати майонез і спеції. Змастити соусом з миски одну сторону щуки, викласти на фольгу рибу, стороною з соусом донизу. Смазати соусом другу сторону.
03
Зверху риби покласти також часточки лимона. Завернуть рибу у фольгу. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200°С протягом 20 хвилин. Через 20 хвилин, зняти фольгу, випікати протягом 10-15 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів