
Шоколадне печиво з пивом
Ви досі вважаєте, що з пива можна приготувати лише маринад для шашлику? Даремно. Виявляється, з цього популярного в усьому світі хмільного напою роблять ароматне тісто для кондитерських виробів. Пивне тісто за смаком і текстурою дуже схоже на листкове. І що найцікавіше, дріжджі для такого тіста зовсім не потрібні, їх роль виконує пиво. Пропонований рецепт шоколадного печива з пивом – тому яскраве підтвердження. Дивовижне поєднання незвичних інгредієнтів, таких як шоколад і пивне тісто, роблять випічку пікантною і по-своєму особливою. А темне пиво насичує печиво шляхетним смаком з легкою гіркуватістю. Приготувавши таке печиво, Ви зрозумієте, наскільки воно чудове.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Пиво Chouffe темне 8% 0,33л
280 мл.
Борошно 7 1кг
550 г.
Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г
180 г.
Какао-порошок Аромікс 100г
80 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ч. л.
Масло вершкове домашнє
200 г.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
2 шт.
Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
1 шт.
Шоколад молочний Бісквіт-Шоколад Old Collection з лісовим горіхом 32% 200г
200 г.
Цукрова пудра Aro 250г
200 г.
Сіль Єгипет
1 ч. л.
Етапи приготування
01
Пиво налити в ківш, додати грам 80 коричневого цукру. Довести до кипіння, зняти з вогню і залишити остигати.
02
Змішати борошно, сіль, розпушувач, залишок коричневого цукру, какао-порошок і цукрову пудру.
03
Потім розтопити вершкове масло і влити його до сухої суміші. Добре перемішати.
04
Далі додати окремо яйця і перемішати, яєчний жовток, знову перемішати.
05
Шоколад розламати на невеликі шматочки.
06
Влити остиглий пивний сироп, додати шматочки шоколаду, знову ретельно перемішати. Накрити тісто і прибрати в холодне місце на 3 години.
07
Випікати печиво в духовці, при температурі 200°С, близько 15 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів