Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь зима › Салат з буряком і чорносливом
Салат з буряком і чорносливом

Салат з буряком і чорносливом

Буряк готують в безлічі варіацій. Є страви, які без буряка просто неможливі: український борщ не можна собі уявити без буряка або оселедець під шубою - сімейний для багатьох рецепт. Салат з буряком і чорносливом - досить відомий і корисний, вітамінний салат. Він підходить до багатьох гарнірів, має приємний і пікантний смак і стане відмінним варіантом для святкового столу. Його можна намазати на хліб і вживати в їжу як бутерброд. Треба зауважити, що зазвичай буряк для цього салату варять. Можна також буряк спекти в духовці до м'якості. Вийде дуже смачно. Готовому салату потрібно дати постояти 15 хвилин перед подачею на стіл.

Кількість порцій 6
Час приготування 25 хв

  1. 1. Буряк — 1 кг.
  2. 2. Чорнослив — 300 г.
  3. 3. Волоські горіхи — 200 г.
  4. 4. Часник — 3 зубчика
  5. 5. Майонез — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Буряк відварити до готовності, дати йому охолонути. Далі очистити його і натерти на крупній тертці.

  2. Чорнослив дрібно нарізати.

  3. Горіхи очистити і подрібнити їх у кавомолці або розтовкти в ступці.

  4. Часник очистити від лушпиння, видавити його до буряка через прес.

  5. Додати туди ж чорнослив і горіхи. Заправити салат майонезом і добре перемішати.

  6. Салат можна подавати як в салатниці, так і порційно.