Сливово-яблучне варення - Image

Сливово-яблучне варення

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Як же часто взимку ми сумуємо за літом, за теплом і морем фруктів... А щоб знову відчути аромати і смак літа, достатньо всього лише відкрити баночку з фруктовим або ягідним варенням. Прекрасним варіантом буде поєднання слив і яблук. Адже в кінці літа і початку осені цих фруктів предостатньо. Їх велика кількість як в садах, так і в супермаркетах і на ринках. Безумовно їх потрібно вдосталь наїстися влітку, але не забудьте заготовити хоча б кілька баночок на зиму! Гарячий чай зі сливово-яблучним варенням зігріють вас в зимовий холодний вечір. Воно чудово підійде для тостів або грінок, а також для начинки, прикраси і прошарків тортів і пирогів.

Інгредієнти

Сливи

1 кг

Яблука

1 кг

Цукор

600 г

Кислота лимонна

3 г

Вода

100 мл

Етапи приготування

01

Фрукти помити. Сливи розрізати на половинки і видалити кісточки. З яблук видалити серцевини і нарізати скибочками.

02

Покласти яблука та сливи в каструлю, засипати цукром і додати води. Фрукти варити на середньому вогні близько 10-15 хвилин. Потім дати трохи охолонути і подрібнити блендером до стану пюре.

03

Варити пюре ще близько 15 хвилин. Потім додати лимонну кислоту і проварити ще 5 хвилин. Варення розлити в стерилізовані банки і закрити кришками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв

Сливово-яблучне варення – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua