Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом - Image

Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом - ніжний, солодкий пиріг з насиченим маковим смаком. Мак широко використовується в кулінарії: з нього готують начинку для смачних пирогів і рулетів, додають у випічку. Крем доповнює маковий смак пирога і надає приємний аромат. Сметанно-ванільний крем, за бажанням, можна замінити на будь-який інший крем з додаванням желатину. Готувати цей пиріг досить просто, але, незважаючи на це, кінцевий результат вам сподобається. Пиріг дуже красиво і оригінально виглядає на святковому столі, і, звичайно, порадує ваших гостей і домочадців. Після застигання в холодильнику приготований пиріг можна розрізати на порційні шматочки і насолоджуватися його ніжним смаком.

Продукти для рецепту

Сметана ХМЗ 20%
91.00

Сметана ХМЗ 20%

за 1 кг

Інгредієнти

Сметана ХМЗ 20%

500 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

300 г.

Мак харчовий

200 г.

Борошно 7 1кг

180 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

3 шт.

Масло вершкове домашнє

150 г.

Желатин Добрик 15г

10 г.

Цукор ванільний Auchan 8г

2 ч. л.

Розпушувач тіста Добрик 15г

2 ч. л.

Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л

за смаком

Етапи приготування

01

Вершкове масло в мисці розтерти з половиною цукру. Далі додати 3 яйця і добре перемішати.

02

Слідом у миску додати мак і знову перемішати. Потім всипати борошно і розпушувач і замісити тісто.

03

Форму для випікання трохи змастити олією і викласти в неї тісто.

04

У духовку, розігріту до 180°С поставити форму і випікати корж близько 25-30 хвилин.

05

Тим часом приготувати крем: замочити желатин в 100 мл води і залишити на час, вказаний на упаковці.

06

Цукор, що залишився, змішати зі сметаною, туди ж додати ванільний цукор. Гарненько перемішати.

07

Желатин нагріти до кипіння, але не кип'ятити і відразу влити його до цукрово-сметанної суміші. Знову добре перемішати.

08

Коли корж буде готовий, остудити його. А потім залити його отриманим кремом. Далі слід прибрати пиріг в холодильник на 5-6 годин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв