Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Пікантна риба у томатному соусі
Пікантна риба у томатному соусі

Пікантна риба у томатному соусі

Всі знають, що рибу потрібно їсти як дітям, так і дорослим. При мінімальній кількості жирів вона містить в собі багато фосфору, білка. Риба дуже корисна, особливо якщо приготована правильно. Потрібно приділяти багато уваги тому, щоб після приготування якомога більше потрібних речовин збереглося в рибі. Тому наш наступний рецепт точно повинен вас зацікавити. Тушкувати рибу - це чудовий варіант, щоб вона зберегла свої корисні властивості і при цьому була дуже смачною. Томатний соус, який готувати досить просто і легко, надає свіжість і соковитість всій страві, робить її повноцінною. Тому робити гарнір до риби чи ні - ви вирішуєте самі. Бо риба в томатному соусі - це і смачно, і досить поживно.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Біла риба — 500 г.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Томатна паста — 2 ст. л.
  4. 4. Рослинна олія — 10 ст. л.
  5. 5. Лавровий лист — 2 шт.
  6. 6. Оцет — 1 ч. л.
  7. 7. Лимон — 2 дольки
  8. 8. Кріп — за смаком
  9. 9. Сіль — по вкус
  10. 10. Чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу вимити, обсушити, натерти сіллю і перцем і нарізати на шматки середнього розміру.

  2. Обсмажити їх у розігрітій рослинній олії по 1-2 хвилині з кожного боку.

  3. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на рослинній олії.

  4. Обсмажену рибу перекласти у невелику каструлю, додати смаженої цибулі, томатної пасти, лавровий лист, оцет і пару шматочків лимона. Все акуратно перемішати, накрити кришкою і тушкувати при невеликому кипінні близько 10 хвилин.

  5. Кріп дрібно нарізати. Додати його до риби, перемішати, вимкнути вогонь і дати рибі настоятись ще близько 5 хвилин, після чого її можна подавати.