Картопляні латкес з йогуртом і червоною ікрою - Image

Картопляні латкес з йогуртом і червоною ікрою

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Латкес - традиційна страва єврейської кухні, яка подається як частування на єврейське свято Ханука і являє собою смачні хрусткі картопляні оладки. Після натирання картоплі на терку, обов'язково віджимайте ретельно зайву рідину, оскільки з вологої картоплі оладки вийдуть жирними і мокрими, будуть розпадатися на сковороді і повільно присмажуватися в олії. Викладати тісто ложкою на сковороду потрібно в добре розігріту олію, щоб картопляні оладки швидко підсмажилися до золотистої скоринки і не ввібрали в себе занадто багато жиру. При викладанні на сковороду тісто відразу потрібно злегка приплющити ложкою. І ще порада: щоб латкес були хрусткими, бажано не складати їх стопкою і не накривати зверху.

Інгредієнти

Картопля

700 г.

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Борошно пшеничне

4 ст. л.

Розпушувач

1 ч. л.

Яйце куряче

2 шт.

Сіль

1 ч. л.

Цукор

0,5 ч. л.

Перець чорний мелений

0,5 ч. л.

Ікра червона

130 г.

Йогурт

100 мл.

Олія рослинна

150 мл.

Етапи приготування

01

Цибулю дрібно нарізати. Яйця збити. Змішати в мисці борошно, збиті яйця і цибулю. Додати сюди ж цукор, розпушувач, посолити і поперчити. Ретельно перемішати.

02

Картоплю очистити, натерти на тертці, перекласти в друшляк і віджати зайву рідину.

03

Додати натерту картоплю в загальну масу, перемішати. Розігріти олію на сковороді, викладаючи по одній столовій ложці отриманого тіста на сковороду, обсмажити з обох боків до золотистого кольору.

04

Після, викласти готові латкес на паперовий рушник, висушити від зайвого жиру. Перекласти в теплу духовку.

05

При подачі на кожен корж викласти ложку йогурту, зверху покласти кілька ікринок. Подавати відразу ж.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв