
Гезлеме (турецький корж)
Гезлеме - традиційна страва турецької кухні, яка являє собою коржі з начинкою, загорнутою всередині. Гезлеме традиційно випікається на спеціальній випуклій сковороді, яку називають сач. Ми пропонуємо Вам обійтися звичайною товстодонною чавунною сковородою (а в крайньому випадку - сковородою з антипригарним покриттям). Стандартів тіста для турецьких коржів немає. У запропонованому рецепті тісто бездріжджове. Начинка для гезлеме може бути будь-яка: сир, бринза, м'ясо або овочі. У нашому випадку - це сир із зеленню. Смачні та апетитні турецькі коржі гезлеме подаються до столу відразу ж після приготування гарячими, нарізаними на шматочки.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
600 г.
Вода негазована Аквуля 2л
300 мл.
Сіль Єгипет
0,5 ч. л.
Сир Херсонський Сир Королівський 45%
300 г.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
2 ст. л.
Зелень мікс 100г
100 г.
Масло вершкове домашнє
80 г.
Етапи приготування
01
Для приготування тіста в мисці змішати борошно, сіль, влити воду, ретельно перемішати.
02
На стіл вилити трохи олії, викласти борошняну масу з миски, замісити тісто. Розділити на 6-8 частин.
03
Одну з частин тіста розкачати дуже тонким шаром товщиною 1-2 мм.
04
Для приготування начинки сир натерти на тертці, подрібнити зелень, перемішати все в мисці.
05
На половину розкатаного листа тіста викласти начинку, зверху накрити другою половиною, защипнути краї.
06
Чавунну сковороду розігріти з олією, після вогонь зменшити до середнього.
07
Викласти приготований корж на сковороду, смажити 1-2 хвилини, перевернути на іншу сторону, повторити перевертання кілька разів, кожен раз верх коржа змащуючи розтопленим вершковим маслом. Смажити до золотистої скоринки.
08
Викласти зі сковороди коржик, скласти навпіл, дати просочитися 1 хвилину, повернути в попереднє положення. Перевернути на іншу сторону, повторити згортання.
09
Повторити приготування з рештою тіста.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів