Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь овочі › Цукіні з креветками
Цукіні з креветками

Цукіні з креветками

Цукіні – не просто кабачок. Цей темно-зелений овоч з тоненькою смугастою шкіркою володіє більш ніжним смаком, ніж його побратим. Цукіні універсальний у використанні. Його смажать, тушкують, запікають у духовці, фарширують різними начинками. Молоді плоди з ніжною м'якоттю маринують і додають у сирому вигляді в овочеві салати. Відповідно, рецептів за участю цукіні величезна безліч. Цукіні з креветками – вдала закуска для Вашого святкового застілля. Ідеальне поєднання смаків дозволить насолодитися соковитими креветками, тушкованими в гірчично-вершковому соусі, і м'яким смаком печеного цукіні. Обсмажуючи креветки, можете додати парочку гілочок естрагону.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Перець чорний мелений — за смаком
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Гірчиця — 2 ст. л.
  4. 4. Вершки — 300 мл.
  5. 5. Креветки — 1 кг.
  6. 6. Вино біле сухе — 275 мл.
  7. 7. Цибуля-шалот — 2 шт.
  8. 8. Масло вершкове — 10 г.
  9. 9. Цукіні — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цукіні очистити від шкірки. Кожен цукіні нарізати на 3 частини, видалити насіння і частину м'якоті, щоб вийшов отвір. Викласти в чашу пароварки на 10 хвилин.

  2. Форму для випікання змастити маслом. Масло, що залишилось, покласти на сковороду, поставити на вогонь, розтопити масло, обсмажити дрібно нарізану цибулю протягом 5 хвилин. Влити до цибулі вино, тушкувати ще 5 хвилин. Додати в сковороду креветки, готувати ще кілька хвилин, поки креветки не стануть матового кольору. Перекласти зі сковороди на тарілку, необхідно зберегти їх теплими.

  3. У сковороду, де щойно були креветки, викласти гірчицю і вершки, перемішати, готувати 10 хвилин.

  4. Викласти у форму цукіні вертикально, випікати в попередньо розігрітій духовці до температури 180°C, протягом 10 хвилин. Додати креветки в сковороду до вершкового соусу. Начинити цукіні креветками в соусі, зверху ще полити соусом.