Котлети садівника - Image

Котлети садівника

Кількість порцій: 5Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Котлети садівника або «біфтекі ту Кіпур» - це рецепт запозичений нами з класичної грецької кухні. Із самої назви стає зрозуміло, що основними інгредієнтами страви є дари садів і городів - овочі - справжні вітамінні криниці: кабачки, морква, червоний перець, петрушка. Це чудовий літній варіант котлет. Завдяки овочам, котлети виходять не тільки дуже смачними, але надзвичайно соковитими. М'ясо (дрібно нарізаний бекон і фарш) становить лише половину маси страви. Фарш для котлет краще брати змішаний - свинячо-яловичий. Для гарніру нічого краще не підійде, ніж запечена в духовці разом з котлетами картопля.

Продукти для рецепту

Інгредієнти

Фарш М'ясний Сомельє з кролика

500 г.

Бекон охолоджений

50 г.

Кабачок

1 шт.

Морква

1 шт.

Перець червоний

1 шт.

Цибуля

1 шт.

Часник

2 зубчики

Орегано Auchan 20г

1 ч. л.

Петрушка 70г

2 ст. л.

Сухарі панірувальні

50 г.

Картопля фасована

4 шт.

Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л

50 мл.

Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л

50 мл.

Вода негазована Аквуля 2л

100 мл.

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Кабачок, моркву, червоний перець, цибулю очистити, помити, обсушити і натерти на крупній тертці.

02

Бекон і часник дрібно посікти. Змішати з овочами.

03

Додати петрушку, сіль, перець, сухарі. Добре перемішати. Місити фарш 10 хвилин, накрити плівкою і помістити в холодильник на 30 хвилин.

04

Сформувати 5 котлет. Викласти у змащену олією форму для запікання.

05

Картоплю очистити, розрізати вздовж на 4 частини. Посолити, поперчити, посипати орегано і змастити олією.

06

Картоплю помістити між котлетами, підлити воду і вино. Випікати котлети в розігрітій духовці при 180°C 60 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв