Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Кабса

Кабса

Кабса - національне блюдо Саудівської Аравії, дуже поширене практично у всіх арабських країнах. Рецептів кабси величезна безліч. Для її приготування використовують різне м'ясо: курку, баранину, яловичину, верблюжатину або рибу з креветками. Також у кожному з них використовуються різні спеції і прянощі, різноманітністю яких славиться арабська кухня. Це чорний перець, гвоздика, каррі, кардамон, шафран, кориця, мускатний горіх і багато інших. Незмінною складовою будь-якої кабси є рис, краще всього використовувати індійський рис басматі. Якщо хочете, щоб він вийшов розсипчастим, то каструлю з готовим блюдом потрібно щільно обернути в рушник або ковдру на 20-30 хвилин.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Курка — 1 шт.
  2. 2. Рис — 300 г.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Часник — 5 зубчиків
  5. 5. Томатна паста — 3 ст. л.
  6. 6. Оцет — 2 ст. л.
  7. 7. Морква — 500 г.
  8. 8. Перець солодкий — 2 шт.
  9. 9. Соняшникова олія — за смаком
  10. 10. Лавровий лист — за смаком
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку розрубати на 8 порційних шматків, посолити і обсмажити з 2-х сторін на соняшниковій олії.

  2. Додати посічену цибцлю, додати лавровий лист, посолити і тушкувати до готовності курки. Додати томатну пасту і оцет, перемішати.

  3. Підсмажити натерту на великій тертці моркву, порізаний соломкою перець і порубаний часник, посолити.

  4. До курки всипати рис і прожарити 8 хвилин. Курку вийняти з томатної підливи, в підливу всипати овочі так, щоб рідина покривала рис на 2 см. Перемішати, довести до кипіння і варити до готовності на маленькому вогні.