Цимес із яблук з рисом - Image

Цимес із яблук з рисом

Кількість порцій: 2Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Єврейський національний десерт цимес являє собою солодке рагу з овочів. Найчастіше основними компонентами страви виступають морква, квасоля, нут. Традиційний рецепт рагу можна доповнити м'ясом, ягодами і сухофруктами. Цимес є обов'язковою стравою в меню на єврейські новорічні свята і сімейні торжества. Не дивлячись на те, що десерт готується дуже швидко з цілком звичайних продуктів, він вважається справжнім делікатесом. Цимес із яблук з рисом – цікава варіація класичного рецепту. Можете додати трохи тертої кориці. Пряність чудово поєднується з яблуком. Рис найкраще брати шліфований, у відварному вигляді він більш розсипчастий.

Інгредієнти

Рис

100 г.

Яблука

4 шт.

Родзинки

40 г.

Масло вершкове

1 ст. л.

Цукор

2 ст. л.

Лимони

1 шт.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Відварити рис у воді до розсипчастого стану. Яблука помити, вирізати серцевину, нарізати часточками. Натерти лимонну цедру.

02

Яблука перекласти в каструлю, поставити на вогонь, залити невеликою кількістю води, довести до кипіння, потім висипати в каструлю рис і родзинки, додати масло, цедру і цукор, трохи додати солі.

03

Варити на маленькому вогні протягом 10 хвилин під закритою кришкою. Подавати гарячим або холодним.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Тунець з соусом песто

Тунець з соусом песто

4

15 хв

Цимес із яблук з рисом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua