Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Лазанья
Лазанья

Лазанья

Лазанья - це буденна страва італійської кухні. Найчастіше це виріб з макаронів, які заправляють соусом і вона має кілька шарів начинки. Спочатку слово "лазанья" позначало ту каструлю, в якій її готували. Хоча сама страва і з Італії, слово має коріння з Греції, означало воно "теплі пластини". Спочатку цю страву готували не у всіх районах Італії, але пізніше вона стала популярною у всьому світі. В перших варіантах в лазанью додавали рагу і сир пармезан. Пізніше стали додавати соус. Але як би ви не експериментувати з цією стравою, вийде вона дуже смачною і ситною. Так що не бійтеся - досконалість доведена італійцями! Перевірте сьогодні самі!

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно твердих сортів пшениці — 600 г.
  2. 2. Яйця — 5 шт.
  3. 3. Оливкова олія — 1 ч. л.
  4. 4. Рослинна олія — 50 г.
  5. 5. Вершкове масло — 150 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Фарш м'ясний — 800 г.
  8. 8. Часник — 2 зубчика
  9. 9. Цибуля — 150 г.
  10. 10. Помідори свіжі — 500 г.
  11. 11. Базилік — 20 г.
  12. 12. Молоко — 800 мл.
  13. 13. Мускатний горіх — за смаком
  14. 14. Перець чорний — за смаком
  15. 15. Сир твердий — 300 г.
  16. 16. Сир пармезан — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Збити яйця. Потім додати 1 чайну ложку оливкової олії та сіль.

  2. Насипати борошно гіркою (500 грам) і, зробивши невелике залиблення в центрі, вилити туди суміш із яєць та олії.

  3. Добре вимісити тісто і дати постояти 20 хвилин. Потім розкачати на тонкі пласти та порізати прямокутниками. Дати трішки підсохнути.

  4. Відварити листи в підсоленій воді, додавши туди 2 столові ложки рослинної олії, щоб не дати тісту злипнуться.

  5. Відкинути пластинки на друшляк і дати воді стекти.

  6. Розігріти сковороду і підрум'янити дрібно нарізану цибулю з часником в суміші рослинної олії та вершкового масла (50 грам). Додати м'ясо. Смажити, поки фарш не змінить колір (приблизно 5 хвилин).

  7. Ошпарити помідори окропом, зняти шкірку. Подрібнити томати та покласти до фаршу. Додати базилік, сіль, перець за смаком і тушкувати 7-10 хвилин.

  8. Тим часом приготувати соус-бешамель. Розтопити в каструльці вершкове масло. Додати борошно і злегка обсмажити, при цьому, добре перемішавши. Повільно вливати молоко і не доводячи до кипіння, помішувати до утворення однорідної кремоподібної маси без грудочок. Додати мускатний горіх (сіль за смаком).

  9. Натерти сир.

  10. У змащену олією форму вкласти відварені листи тіста. На верх покласти м'ясний фарш, полити соусом бешамель і посипати тертим сиром. Наступний шар викласти в такій же послідовності, тільки посипати половиною сиру пармезан. Чергувати шари поки не закінчаться інгредієнти (останніми повинні лежати листи тіста, змащені соусом бешамель і посипанні тертим сиром).

  11. Запікати в духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C.

  12. Готову лазанью посипати пармезаном, що залишився і поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.

  13. Подавати можна з соусом із тушкованих томатів та смаженої цибулі з часником.

  14. Для приготування цієї страви можна використовувати готові листи тіста для лазаньї.