Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь осінь › Морквяний пиріг з мигдалем
Морквяний пиріг з мигдалем

Морквяний пиріг з мигдалем

Усі люблять домашню випічку, але не кожна господиня зважиться експериментувати в цій делікатній кулінарній галузі, адже так просто все зіпсувати. Сьогодні пропонуємо Вам спекти дивовижний пиріг, який Ви ще точно не пробували. Життєрадісний морквяний пиріг з мигдалем прекрасний у всьому: він дуже легкий у приготуванні, в ньому дуже мало борошна (всього на всього п'ятдесят грамів) і зовсім немає вершкового масла, а найголовніше – він в міру солодкий і володіє легкою, повітряною текстурою. Єдина проблема – аж надто швидко він з'їдається аж до останньої крихти. Якщо у Вас велика сім'я, печіть відразу два: не помилитеся. Мигдаль можете замінити будь-яким горіхом. При бажанні додайте курагу і чорнослив.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Морква — 200 г.
  2. 2. Мигдаль — 300 г.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Яйце куряче — 4 шт.
  5. 5. Борошно пшеничне — 50 г.
  6. 6. Лимон — 30 г.
  7. 7. Кориця — 5 г.
  8. 8. Розпушувач — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Моркву помити, очистити, натерти на дрібній тертці і трохи віджати сік. Мигдаль змолоти (до стану борошна або крихти). Білки яєць відокремити від жовтків.

  2. Жовтки збити з половиною цукру. З лимона зняти цедру (повинно вийти близько 30 г). Додати до яєчної суміші просіяне борошно з розпушувачем, корицю, цедру. Змішати тісто з морквою, мигдалем і довести до однорідної консистенції.

  3. Білки збити з другою половиною цукру і обережно додати в тісто. Духовку розігріти до 180°C. У форму влити тісто і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 50-55 хвилин.