
Млинцевий пиріг з травами і грибною начинкою
Млинцевий пиріг з травами і грибною начинкою збирається з тонких млинців. Для грибної начинки можете використовувати будь-які гриби, які Вам до душі. Використовуємо печериці для універсальності (їх можна купити в будь-яку пору року). Пиріг виходить ситним і дуже смачним! При формуванні пирога можна проявити творчий підхід і фантазію, і зібрати його нестандартно, рівними шарами, а, наприклад, уклавши деякі шари у вигляді млинцевих рулетиків або згорнувши млинці з начинкою сегментами. Млинцевий пиріг (або млинцевий торт) може стати оригінальною закускою, повноцінною другою стравою або десертом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
100 г.
Масло вершкове домашнє
за смаком
Печериці Українські Печериці Кремові 500г
225 г.
Сіль Єгипет
0,5 ч. л.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Борошно пшеничне вищий гатунок
100 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
125 мл.
Сир моцарела Lel 45%
50 г.
Цибуля зелена Auchan пучок 75г
1 ст. л.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
25 г.
Вода негазована Аквуля 2л
50 мл.
Приправа Kotanyi Суміш пряних трав 8г
за смаком
Етапи приготування
01
Додати в блендер яйця, 75 мл. молока, воду, 100 г. борошна, 1,5 ст. л. вершкового масла, 0,25 ч. л. солі. Протягом 10 секунд перемішувати суміш. Додати в суміш подрібнені трави, перемішати, накрити плівкою миску з сумішшю, поставити в холодильник на 1 годину (ще краще якщо залишити на 2 доби).
02
На розігріту сковороду додати шматочок вершкового масла, обсмажити млинці з приготованого тіста, протягом 30 секунд, перевернути на іншу сторону, смажити ще 10 секунд. Кожен млинець після смаження викласти на холодну поверхню, вони повинні охолонути.
03
У сковороді на вогні розтопити шматочок вершкового масла, висипати подрібнену ріпчасту цибулю, обсмажити, не доводячи до золотистого кольору. Збільшити вогонь, додати ще трохи вершкового масла і тонко нарізані гриби. Додати сіль і перець за смаком. Смажити до м'якості грибів. Додати 1 ст. л. борошна, 50 мл. молока, тушкувати, поки рідина не випарується на половину. Додати терту моцарелу, перемішати. Прибрати з вогню.
04
Змастити деко вершковим маслом, викласти 2 млинця. Зверху викласти гриби, присипати нарізаною зеленою цибулею. Зверху накрити двома млинцями, повторити викладання начинки кілька разів, поки не будуть укладені всі млинці. Присипати пармезаном, поставити на 2 хвилини в духовку при температурі 180°C.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів